Κοινωνία

Ανοίγει η «πόρτα» του Δημοσίου για 33.000 απολυμένους και διαθέσιμους

Δημόσιο

Υπουργεία και φορείς του δημοσίου ζητούν προσωπικό προκειμένου να να καλυφθούν τα κενά που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται τα 32.853 αιτήματα για κάλυψη των θέσεων.

Με βάση τα αιτήματα που είχαν σταλεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα εκδοθεί ως το τέλος Μαΐου πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία έχει το δικαίωμα συμμετοχής για επιλογή νέας θέσης (αντί της επαναφοράς στην παλιά τους θέση) η πλειονότητα των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου περί αποκατάστασης αδικιών της πρότερης μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με το «Βήμα», έχουν υποβληθεί : 2.600 θέσεις στο υπουργείου Εσωτερικών (κυρίως ΟΤΑ), 2.400 στο υπουργείο Οικονομίας, 3.900 στο υπουργείου Εθνικής Αμυνας, 7.000 στο υπουργείο Πολιτισμού, 126 στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, 400 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 11 στο υπουργείο Εξωτερικών, 1.400 στο υπουργείο Οικονομικών, 1.100 στο υπουργείο Εργασίας,  και 7.600 στο υπουργείο Υγείας και 40 των Ανεξάρτητων Αρχών.

Να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους 2.103 απολυμένους και τους 1.825 που ήταν σε διαθεσιμότητα θα μπορούν να δηλώσουν σε ποια θέση θα ήθελαν να τοποθετηθούν, μέσω της πρόσκλησης για πλήρωση θέσεων με εθελοντική κινητικότητα, ακόμη και αν έχουν καταθέσει ως τις 21 Μαΐου αίτηση επαναφοράς στην παλιά τους θέση.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa