Πολιτική

«Άνοιγμα» Τσίπρα – Ζητά «εθνικό διάλογο» – Απορρίπτει σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

Αιφνιδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας με την τελευταία του κίνηση και προκαλεί ερωτηματικά. Ο πρωθυπουργός δίνοντας καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε «εθνικό διάλογο για τα μεγάλα εθνικά θέματα, που είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να τηρεί απολύτως απορριπτική στάση στα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατυπώνει την πρότασή του με δύο συνεντεύξεις που παραχωρεί στην Κυριακάτικη Αυγή και το Έθνος, ενώ κάνει λόγο και για σχετικές πρωτοβουλίες, που προτίθεται να αναλάβει εντός της εβδομάδας.

Η πρόσκληση για εθνικό διάλογο αφορά κυρίως στα θέματα του ασφαλιστικού, το προσφυγικό και την Παιδεία και προφανώς απευθύνεται πρωτίστως, αν όχι εκ των πραγμάτων αποκλειστικά, στα κόμματα που ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στις συνεντεύξεις του ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι οι αναγκαίες μάχες πρέπει να δοθούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa