Κοινωνία

«Ανοίγουν» 10.000 θέσεις εργασίας σε δήμους και hotspots

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα προκηρυχτούν από το υπουργείο Εργασίας, 2.297 θέσεις για ανέργους που θα στελεχώσουν τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για οκτώ μήνες τα πέντε hotspots σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι αποδοχές θα είναι από 431,75 ευρώ έως 495,25 ευρώ, ενώ προβλέπεται μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

6.918 θέσεις εργασίας σε Δήμους

Παράλληλα, στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, όπως στο Πέραμα, στο Θερμαϊκό, στη Καλαμαριά, στους Αμπελοκήπους Μενεμένης, στη Σαλαμίνα,στη Φυλή, στον Ασπρόπυργο, ενώ σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.

Κατάρτιση/πρακτική άσκηση στον τουρισμό

Σε 6.650 άνεργους και νέους μέχρι 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ.

Το νέο Voucher περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ, ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας-Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνει στο ποσό των 2.248 ευρώ.

Τέλος, στα νησιά θα προκηρυχθούν 36 θέσεις για μόνιμους διανομείς στα ΕΛΤΑ, στον Έβρο και τα νησιά θα προκηρυχθούν 746 θέσεις εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς, ενώ στα μουσεία θα προκηρυχθούν 675 φύλακες με 7μηνες συμβάσεις.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER