Οικονομία

Ανοιχτά καταστήματα με αντιδράσεις και συγκεντρώσεις

Καταστήματα

Το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, αλλά οι αντιδράσεις δεν λείπουν. Η υπουργική απόφαση επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αλλά οι εργαζόμενοι αντιδρούν και έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Ερμού.

Η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, οι Συνομοσπονδίες των Εμπόρων και των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας έχουν καλέσει τα μέλη τους να μη δουλέψουν σήμερα, Κυριακή, ενώ η ΟΙΥΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού.

Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στον οποίο μέλη είναι οι μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Πάντως, τα μεγάλα πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, πλην ενός το οποίο δεν πρόλαβε να οργανώσει τις κυριακάτικες βάρδιες των εργαζομένων.

Σε ποιες περιοχές θα είναι ανοιχτά


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για ένα χρόνο πιλοτικά θα λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου στις εξής περιοχές:
Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Ιστορικό Κέντρο της  Θεσσαλονίκης
Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου
Περιφερειακή Ενότητα  Χαλκιδικής
Δήμος  Μυκόνου
Δήμος  Θήρας
Δήμος  Ερμούπολης Σύρου
Δήμος  Κω
Δήμος  Ρόδου

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa