Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: 150 δισ. τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες!

Αντώνης Σαμαράς

Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο για τη Μεσόγειο σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα προσεγγίσουν τα 150 δισεκατομμύρια και θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα έσοδα αυτά θα είναι σε βάθος 25ετίας και στα έσοδα δεν υπολογίζονται οι έρευνες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο υπουργείο Περιβάλλοντος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα με τον υπουργό Γιαννη Μανιατη, τον Αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά  για το στάδιο επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων σε Ιόνιο και νότια Κρήτη που πραγματοποίησε η PGS.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη συμφωνία μείωσης κατά 15%στην προμήθεια φυσικού αερίου που δίνει σημαντική ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε πως οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ενδιαφερόμενους για την παραχώρηση περιοχών ερευνών στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa