Κύπρος

Απάντηση Αναστασιάδη στον Έρογλου

Νίκος Αναστασιάδης

Σήμερα αναμένεται να σταλεί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με θέματα που ήγειρε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία, Χρήστος Στυλιανίδης ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και για το περιεχόμενο επιστολών που πρόκειται να αποστείλει στον Γ.Γ του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου και στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των επιστολών αφού ακόμα δεν έχουν αποσταλεί. Ερωτηθείς αν μια εξέλιξη στο θέμα της Αμμοχώστου θα μπορούσε να δώσει μια νέα δυναμική, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι αν γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την Αμμόχωστο αυτό θα δώσει μια νέα δυναμική και ώθηση στις συνομιλίες».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa