Κόσμος

Απειλές Νταβούτογλου για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Προειδοποίηση πως θα καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό, σε περίπτωση που δεν αρθούν οι περιορισμοί χορήγησης βίζας στους Τούρκους υπηκόους μέχρι τον Ιούνιο, έστειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Εάν δεν διευθετηθεί το θέμα της βίζας μέχρι τον Ιούνιο όπως έχει συμφωνηθεί τότε κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της» δήλωσε.

Οι δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου έγιναν ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει σε χθεσινή ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, απαντώντας στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Ε.Ε..

«Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ ξεκάθαρη. Θέλουμε αυτή η ανθρώπινη τραγωδία να τερματιστεί, οι πολίτες μας να ταξιδεύουν χωρίς τους περιορισμούς στη βίζα και η τελωνειακή μας σύνδεση να αναβαθμιστεί», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τον λόγο της, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με τους μετανάστες εμείς θα ακυρώσουμε όλες τις συμφωνίες», είπε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa