Κόσμος

Απελευθερώθηκε Βρετανός όμηρος στη Λιβύη

Λιβύη

Το Λονδίνο επιβεβαίωσε την απελευθέρωση του Ντέιβιντ Μπόλαμ του Βρετανού δάσκαλου , διευθυντή του Ευρωπαϊκού σχολείου στη Βεγγάζη, που είχε απαχθεί στη Λιβύη από ενόπλους. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες ούτε για την ομάδα που κρατούσε τον Μπόλαμ ούτε για το πώς διασφαλίστηκε η απελευθέρωση του, αν και τα βρετανικά ΜΜΕ υπονοούν ότι πληρώθηκαν λύτρα.

Συγκεκριμένα το BBC μεταδίδει ότι στο ίδρυμα που υπηρετούσε ο Μπόλαμ είχε φτάσει αίτημα για λύτρα και τα χρήματα «άλλαξαν χέρια» με τη διαμεσολάβηση πολιτικών ομάδων χωρίς όμως την εμπλοκή της βρετανικής κυβέρνησής.

Η απελευθέρωση ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ομήρου από την ISIS, Άλαν Χένινγκ.

Στις 28 Αυγούστου, οι απαγωγείς του είχαν αναρτήσει ένα βίντεο 58 δευτερολέπτων στο διαδίκτυο όπου εμφανιζόταν ο Μπόλαμ και έλεγε ότι η ζωή του κινδυνεύει και ότι έχει απαχθεί για «πάρα πολύ καιρό».

Η απαγωγή του που συνέβη το Μάιο δεν είχε δημοσιοποιηθεί ύστερα από αίτημα της οικογένειας του η οποία φοβόταν για τη ζωή του.  Ο Μπόλαμ επέστρεψε σώος την περασμένη Πέμπτη στη Βρετανία, και η αίσια λήξη ανακοινώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Το Assciated Press επισημαίνει ότι η ομάδα που τον κρατούσε «υπέγραψε» το βίντεο ως « Στρατός του Ισλάμ ,» αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ομάδα ή για διασυνδέσεις της με δίκτυα Τζιχαντιστών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa