Κοινωνία

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη ενάντια στο νέο μνημόνιο

Απεργία

Σε 24ώρη απεργία καλεί η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, ενώ και φαρμακοποιοί και ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούν σε 24ωρη απεργία.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της: «Αγωνιζόμαστε για: Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Επίσης, την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στους δήμους.

Τέλος, η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγει λέγοντας ότι: «Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που “χάνονται” σε ένα “βαρέλι δίχως πάτο”. Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το “σπιράλ του θανάτου”, που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa