Κόσμος

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Amazon Γερμανίας

Απεργούν σήμερα, εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου, οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com, διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση.

Πιέζει την Amazon το γερμανικό συνδικάτο

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi ανακοίνωσε ότι η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στα κέντρα υποδομής στη Λειψία και στο Μπαντ Χέρσφελντ και για πρώτη φορά στο Γκράμπεν.  Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσει από την αντιπροσωπεία γερμανών εργαζομένων και  στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ με τη βοήθεια των συνδικάτων των αμερικανικών εργαζομένων.

Με αυτό τον τρόπο το  γερμανικό συνδικάτο στοχεύει να ασκήσει πίεση στην Amazon ώστε να αποδεχτεί συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες στα τμήματα ταχυδρομικών παραγγελιών και λιανεμπορίου.

Από την άλλη, η  Αmazon υποστηρίζει ότι το προσωπικό στα κέντρα υπόδησης στη Λειψία και την Μπαντ Χέρσφελντ αμείβονται υψηλότερα του μέσου όρου που ισχύει για τη βιομηχανία.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη  Γερμανία και το Verdi έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα έπληττε απόλυτα την εταιρεία διαδικτυακών αγορών.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa