Κοινωνία

Αποφυλακίζεται μετά από 3 χρόνια η Βίκυ Σταμάτη

Βίκυ Σταμάτη

Δεκτό έκανε ο εισαγγελέας το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, για αποφυλάκιση, ώστε να επιστρέψει στο παιδί της μετά από 3,5 χρόνια.

Στη διάρκεια της δευτεροβάθμιας δίκης για τα εξοπλιστικά, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε το αίτημα της συζύγου του φυλακισμένου πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αρχικά η εισαγγελία ζήτησε ως εγγύηση το ποσό των 70.000 ευρώ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Όταν η Βίκυ Σταμάτη άκουσε το ύψος του χρηματικού ποσού, αποχώρησε από την αίθουσα κλαίγοντας. Ο συνήγορος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό».

Τελικά η εισαγγελία, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων από τους συνήγορους και την ίδια, αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση της. Παράλληλα η έδρα είχε προτείνει και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Σημειώνουμε πως η Βίκυ Σταμάτη έχει ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, με τα αιτήματά της να μην έχουν γίνει δεκτά.

Για το αίτημα που υποβλήθηκε σήμερα θα αποφανθεί μέσα στην ημέρα το δικαστήριο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa