Πολιτική

Αποφυλακίζεται ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας

Μπούκουρας

Δεκτή έκανε το δικαστικό συμβούλιο την αίτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος του οι εισαγγελικές αρχές είχαν ασκήσει ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα, έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Πρόταση είχε κάνει προς το συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας κ. Σταυρούλα Στεφανάτου. Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας την πρόταση της έκρινε ότι μπορεί να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου βουλευτή με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ. Έτσι λοιπόν ο Στάθης Μπούκουρας μπορεί να μεταβεί σήμερα στη Βουλή για να ψηφίσει χωρίς χειροπέδες .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που «μέτρησε» στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών, εισαγγελέων και δικαστών μελών του συμβουλίου, ήταν το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

«Το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο οτι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του», ανέφερε η κ. Πανταζή Βάσω συνήγορος του Στ. Μπούκουρα.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa