Κύπρος

Απογοήτευση στην Κύπρο: Δεν βρέθηκαν κοιτάσματα στο οικόπεδο 9

Κυπριακή ΑΟΖ

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του θαλάσσιου οικοπέδου 9 στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, ανάφερε σε ανακοίνωσή του, ότι δεν εντοπίστηκε συγκέντρωση υδρογονανθράκων κατά την πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας». Σύμφωνα με όσα λέει η ανακοίνωση, η κοινοπραξία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την ερευνητική γεώτρηση στο συγκεκριμένο οικόπεδο και προχωράει με την επόμενη γεώτρηση, στο πολλά υποσχόμενο κοίτασμα με την επωνυμία «Αμαθούσα».

Η κοινοπραξία ENI/KOGAS επεξεργάζεται και αξιολογεί, όλα τα στοιχεία γεωλογικού και άλλου χαρακτήρα, που συνέλεξε κατά την πρώτη φάση της γεώτρησης, καθώς θα φανούν χρήσιμα για τις επόμενες έρευνες. Ωστόσο, η επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων, απαιτεί κάποιο χρόνο λόγω της γεωλογικής ιδιαιτερότητας της ευρύτερης περιοχής.

Η κυπριακή κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και έχοντας προετοιμαστεί επαρκώς για όλα τα ενδεχόμενα, προχωρεί σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της. Ο σχεδιασμός αφορά τις ερευνητικές δραστηριότητες, αλλά και την επικείμενη εμπορική εκμετάλλευση του σχετικά πλούσιου σε κοιτάσματα οικοπέδου 12.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa