Κύπρος

Απογοήτευση στην Κύπρο: Δεν βρέθηκαν κοιτάσματα στο οικόπεδο 9

Κυπριακή ΑΟΖ

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του θαλάσσιου οικοπέδου 9 στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, ανάφερε σε ανακοίνωσή του, ότι δεν εντοπίστηκε συγκέντρωση υδρογονανθράκων κατά την πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας». Σύμφωνα με όσα λέει η ανακοίνωση, η κοινοπραξία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την ερευνητική γεώτρηση στο συγκεκριμένο οικόπεδο και προχωράει με την επόμενη γεώτρηση, στο πολλά υποσχόμενο κοίτασμα με την επωνυμία «Αμαθούσα».

Η κοινοπραξία ENI/KOGAS επεξεργάζεται και αξιολογεί, όλα τα στοιχεία γεωλογικού και άλλου χαρακτήρα, που συνέλεξε κατά την πρώτη φάση της γεώτρησης, καθώς θα φανούν χρήσιμα για τις επόμενες έρευνες. Ωστόσο, η επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων, απαιτεί κάποιο χρόνο λόγω της γεωλογικής ιδιαιτερότητας της ευρύτερης περιοχής.

Η κυπριακή κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και έχοντας προετοιμαστεί επαρκώς για όλα τα ενδεχόμενα, προχωρεί σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της. Ο σχεδιασμός αφορά τις ερευνητικές δραστηριότητες, αλλά και την επικείμενη εμπορική εκμετάλλευση του σχετικά πλούσιου σε κοιτάσματα οικοπέδου 12.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa