Επιχειρήσεις

Απονεμήθηκαν τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2014

βραβεία Κούρος 2014

Για 20η φορά απονεμήθηκαν για το βράδυ της Πέμπτης τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2014 σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.

Ο Βύρωνας Βασιλειάδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Antipollution-Green έλαβε το βραβείο «Ανάπτυξη και Καινοτομίας», το οποίο απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αποδίδοντας εύσημα στους επιχειρηματίες στάθηκαν όρθιοι κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην κατάθεση του προϋπολογισμού που θα γίνει την Παρασκευή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή με πλειοψηφία.

Το βραβείο «Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο» απονεμήθηκε στον Στέλιο Βυτόγιαννη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΣΤΗΡ – ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ και απένειμε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει ποτέ άλλη κυβέρνηση στη χώρα και όπως είπε έπειτα από αρκετά χρόνια κρίσης η ανάπτυξη ήρθε στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι: «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη πολιτική στιγμή. Τις όποιες δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και θα πάμε στο 2015 με νέους όρους. Οι οιωνοί είναι θετικοί».

Το βραβείο «Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Προσφοράς» απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το βραβείο απένειμαν στον διοικητικό διευθυντή του ιδρύματος, Ιωάννη Ζερβάκη, οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Βρούτσης και Ευριπίδης.

Επιπλέον, απονεμήθηκαν δύο ακόμη βραβεία που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2008. Ειδικότερα, το βραβείο Green Dreams-Πράσινη Επιχειρηματικότητα απονεμήθηκε στον Δρ Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ. Την απονομή του βραβείου Green Dreams πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου.

Για 7η συνεχή χρονιά απονεμήθηκε και το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2014. Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, απονεμήθηκε από τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου στην εταιρεία Ancient Greek Sandals-Νικόλαος Μίνογλου & Χριστίνα Μαρτίνη. Η εταιρεία, με έδρα τα Οινόφυτα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, άνοιξε με ομιλία του, την εκδήλωση, τονίζοντας πως «έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία μας έδωσε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει θέση η απαισιοδοξία, ούτε και η επανάπαυση, καθώς η «βιωσιμότητα έστω και της μικρής αυτής ανάπτυξης απαιτεί ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και σημαντική αύξηση της απασχόλησης».

Ο κ. Ευριπίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως ως χώρα έχουμε δυνατά σημεία που μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικό εξαγώγιμο εθνικό προϊόν, λέγοντας ότι: «Διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετική κατάρτιση και ταλέντα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε όμως ένα σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa