Κοινωνία

Απορρίφθηκε ο ορισμός εφέτη ειδικού ανακριτή για την επίθεση στις Σκουριές

Δικαστήριο

Απέρριψε τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της « Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης. Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης.

Για το αίτημα του ορισμού ή όχι εφέτη ειδικού ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ορίστηκε εισηγητής ο πρόεδρος Εφετών Μιχαλάκης Γεωργίου, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, φέρεται να τοποθετήθηκε αρνητικά επί του αιτήματος.

Νωρίτερα, πάντως, ο Π. Γιαννάκης έκανε λόγο για ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη και για την οποία δεν αρκεί το κύρος του πρωτοδίκη-ανακριτή, αλλά είναι ανάγκη να αναλάβει την ανάκριση το Εφετείο για να προσδώσει το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας Εφετών, φέρεται να επισήμανε ότι η υπόθεση «έχει χωρίσει στα δύο την περιοχή της Χαλκιδικής», ενώ, το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού Χαλκιδικής δεν λειτουργεί μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από κατοίκους.

Ωστόσο, οι εφέτες κατά την ψηφοφορία που έγινε απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία το παραπάνω αίτημα, γεγονός που συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής, από το γραφείο της οποίας έχουν περάσει μέχρις στιγμής να απολογηθούν επτά από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους. Τέσσερις απ΄ αυτούς κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και μεταξύ των οποίων είναι αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa