Πολιτισμός

Αποσύρθηκε αφίσα της ταινίας «Χελωνονιντζάκια» επειδή….! (ΦΩΤΟ)

Την αφίσα της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Χελωνονιντζάκια» απέσυρε η Paramount μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ειδικότερα η αφίσα θυμίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η εταιρία ζήτησε συγγνώμη για την κυκλοφορία της αφίσας.

Στην επίμαχη αφίσα οι τέσσερις φανταστικοί ήρωες της ταινίας εμφανίζονται να πέφτουν από έναν φλεγόμενο ουρανοξύστη, ενώ αναγράφεται και η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στην Αυστραλία, που έχει ορισθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε στο διαδίκτυο η Paramount, διέγραψε από το twitter και το facebook την αφίσα και παραδέχτηκε πως ο συνδυασμός της εικόνας με την ημερομηνία ήταν λανθασμένη επιλογή.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Λυπούμαστε βαθιά που χρησιμοποιήσαμε αυτή την αφίσα στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης της κυκλοφορίας της ταινίας στις αυστραλιανές αίθουσες, στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν είχαμε στόχο να προσβάλουμε κανέναν και λάβαμε άμεσα μέτρα για διακοπή της χρήσης της».

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η 28χρονη αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ, βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984.

Τα «Χελωνονιτζάκια» θα κάνουν πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα, έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

turtlesposter

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa