Πολιτική

Αποχώρησε από τη συζήτηση για τις offshore η ΝΔ – Δείτε ζωντανά

Βουλή

Καταγγέλλοντας ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική, ανεφάρμοστη και τονίζοντας πως η κυβέρνηση εμπαίζει το Σώμα η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συζήτηση και την όλη διαδικασία ψήφισης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί για τις off shore.

Ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια και ότι ουσιαστικά έφερε την προηγούμενη ρύθμιση για να ευεργετήσει όσους είχαν off shore αφού η δημοσίευση του νόμου και μόνο στο ΦΕΚ παράγει νομικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθείστε LIVE:

Αυτή είναι η τροπολογία

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις Off shore σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται η καθολική απαγόρευση συμμετοχής στην διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στο εξωτερικό για τα πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις ακόμη και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, το Μαξίμου προχώρησε σε άτακτη υποχώρηση. Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει προθεσμία ενός μήνα σε όσους έχουν μετοχές να τις μεταβιβάσουν καθώς μετά ισχύει καθολική απαγόρευση.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που έχει αφήσει η συγκεκριμένη τροπολογία είναι πολλά, εντός κι εκτός κυβέρνησης, καθώς όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι «η ζημιά έγινε». Από την στιγμή που η διάταξη δημοσιεύθηκε έστω και για λίγες ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ και έτσι αίρεται το αξιόποινο της πράξης, δηλαδή βγαίνουν λάδι όσοι πολιτικοί έχουν επενδύσεις σε εταιρείες offshore.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa