Πολιτική

Διαλύεται η ΔΗΜΑΡ: Αποχωρήσεις, διαγραφές και μύδροι κατά Κουβέλη

ΔΗΜΑΡ

Με τη φράση… σκόνη και θρύψαλα θα μπορούσε  κανείς να χαρακτηρίσει την εικόνα που από το πρωί εκπέμπει η ΔΗΜΑΡ. Όλα άρχισαν μετά από τη συνάντηση που είχε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου (στις 8:30 π.μ) με τον Φώτη Κουβέλη, όπου του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιηθεί, πράγμα που εξέπληξε τον πρόεδρο.

Η ΔΗΜΑΡ αρκέστηκε να απαντήσει στην αποχώρηση της κ. Μάρκου «σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για “στερεότυπες και βαρετές εμμονές”, είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς». 

Λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου γνωστοποιούσε την διαγραφή του βουλευτή Γρήγορη Ψαριανού. Μεταξύ άλλων στην επιστολή διαγραφής αναφερόταν ότι « ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη “ μικρή ΔΕΗ”, έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς». Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά  που ο Φώτης Κουβέλης διεγράφη βουλευτή του.

Μιλώντας αποκλειστικά στο «Π», ο κ. Ψαριανός επιτέθηκε στο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι «Είναι μια απόφαση του Ιούλιου Καίσαρα, χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορα».

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Μάρκου και τη διαγραφή του κ. Ψαριανού  ήταν η σειρά ενός κορυφαίου στελέχους της ΔΗΜΑΡ του Ανδρέα Παπαδόπουλου, να κοινοποιήσει την απόφασή του να αποχωρήσει από μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ και γενικότερα από το κόμμα. Με μια αιχμηρότατη επιστολή προς τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο ο πρώην εκπρόσωπος τύπου επιτέθηκε προς τον κ. Κουβέλη αναφέροντας «θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, από τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς».

Μετά από την ανεξαρτητοποίηση μιας βουλευτή, τη διαγραφή ενός άλλου και την αποχώρηση ενός κεντρικού στέλεχος σειρά είχε ο Σπύρος Λυκούδης. Ο βουλευτής Επικρατείας άδραξε την ευκαιρία και εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Κουβέλη αφήνοντας υπονοούμενα για την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του.

Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ».

Όπως όλα δείχνουν στη ΔΗΜΑΡ οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι πολλές και θα φτάσουν να απειλούν ακόμη και την ίδια την υπόσταση του κόμματος.

Στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο 12/7 διαβάστε τις αποκλειστικές συνεντεύξεις του Γρηγόρη Ψαριανού και της Κατερίνα Μάρκου που θα συζητηθούν.

Διαβάστε επίσης:  Ανδρέας Παπαδόπουλος«Δεν είχα καμία επικοινωνία με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ»

Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ μιλά στο karfitsa.gr για τις παραιτήσεις και τις διαγραφές!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa