Κόσμος

Αραβικά γκράφιτι σε δεξαμενές καυσίμων αεροπλάνων στη Γαλλία – «Καμβάς» 4 αεροσκάφη της easyjet

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η παρουσία γκράφιτι σε αραβική γραφή τα οποία βρέθηκαν σε πάνελ που καλύπτουν τις δεξαμενές καυσίμων αεροσκαφών της easyJet, σε γαλλικά αεροδρόμια.

Η έρευνα για το ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιγραφές, που εντοπίστηκαν σε τέσσερα αεροσκάφη στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι αρχές αρνούνται να αποκαλύψουν σε ποιο αεροδρόμιο συνέβη για λόγους ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το συμβάν δεν εκλαμβάνεται ως απειλή, ενώ δεν χρειάστηκε να βγουν επιβάτες από τα αεροσκάφη. «Η Easyjet εκλαμβάνει πολύ σοβαρά οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την ασφάλεια και δεν θα πραγματοποιούσε μία πτήση αν δεν θεωρούσε ότι είναι απολύτως ασφαλές να γίνει αυτό», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι κάτι περισσότερο από γκράφιτι.

«Τα γκράφιτι από μόνα τους δεν θα βλάψουν κανέναν. Ομως, η δυνατότητα που έχει κάποιος να κάνει κάτι κοντά στις δεξαμενές καυσίμων είναι σαφώς κάτι ανησυχητικό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με εξτρεμιστικές ιδέες, που δουλεύουν σε περιορισμένης πρόσβασης περιοχές αεροδρομίων», είπε από την πλευρά του ο Φίλιπ Μπάουμ εκδότης του Aviation Security International.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER