Παρασκηνιακά

Άρθρο – μελέτη δικαιώνει την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή

Κώστας Καραμανλής

«Μελέτη δικαιώνει τον Καραμανλή». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας New Europe που εκδίδεται στη Βρυξέλλες.

Το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στη συλλογική μελέτη γνωστών οικονομολόγων «Η Ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2010. Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης».

Το άρθρο άρθρο αφορά και στην περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και η μελέτη αποφάνθηκε πως τα αίτια της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας μέσα σε αυτήν τη δεκαετία (2000-2010) δεν βρίσκονται στην πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Στο συγκεκριμένο άρθρο η εφημερίδα τονίζει πως παραγνωρίζεται από τους σχολιαστές μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων το επίπεδο του χρέους πριν από το 2004, αλλά κυρίως το αυξημένο επίπεδο των τόκων, τοκοχρεολυσίων και των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων που κλήθηκε να αποπληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004, καθώς και οι πληρωμές για στρατιωτικές δαπάνες, που είχαν κληροδοτηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και απόψεις που εκφράζονται σχετικά με το δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα με βάση στοιχεία που παρατίθενται στο άρθρο και προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα παρέμεινε στα επίπεδα του 2004, επίπεδα χαμηλότερα ή ίδια με εκείνα του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ.

Ουσιαστικά αυτό το σημείο του άρθρου απενοχοποιεί τόσο τον Κώστα Καραμανλή όσο και τον Προκόπη Παυλόπουλο (υπουργό Εσωτερικών εκείνης της περιόδου).

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa