Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Δείξαμε ότι θέλουμε λύση» με τον Επιτάφιο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Την πρόθεση των Ελληνοκυπρίων να υπάρξει λύση στο Κυπριακό δείχνει η τέλεση χθες της ακολουθίας του Επιταφίου στον ‘Αγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, για πρώτη φορά ύστερα από 57 χρόνια, υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Kύπρου Χρυσόστομος Β.

«Δείξαμε ότι θέλουμε λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί, έπειτα από τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Μάλιστα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μίλησε για «θετικό βήμα» και σημείωσε πως «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έδειξαν ότι θέλουν να ζήσουν μαζί όπως έζησαν για αιώνες».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι είμαστε πιο κοντά σε λύση του Κυπριακού, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Ούτε πιο κοντά ούτε πιο μακριά. Εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην ‘Αγκυρα, αφού οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν φωνή».

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «να λογικευτεί» και να δώσει «δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία, ώστε ο λαός ενωμένος να ζήσει ελεύθερος στην γη των πατέρων του».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa