Κοινωνία

Άρχισε η προσέλευση στην ολονύχτια διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΑΔΕΔΥ

Από τις 19:00 προσέρχονται όλο και περισσότεροι συμμετέχοντες στην ολονύκτια διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαμαρτυρία για την υποστήριξη του «δίκαιου αγώνα» όλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Με τη διαμαρτυρία της αυτή, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως υποστηρίζει το «δίκαιο αγώνα» όλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εργαζόμενοι στα άλλα υπουργεία).

Αναφορικά με τον κλάδο των σχολικών φυλάκων, η ΑΔΕΔΥ κατακρίνει έντονα την απόφαση πρόσληψης επιστατών μέσω ΕΣΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προωθεί άμεσα λύσεις τύπου “γαλέρας”».

Όσον αφορά στον κλάδο της Υγείας εκτιμά ότι δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήταν θα αποτελέσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας που πρόκειται να συγχωνευθούν.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει επίσης τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρει «τα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας οδηγούνται σε διάλυση ως επακόλουθο της αυθαίρετης και σκανδαλώδους κατάργησης περιζήτητων τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας 1.874 εκπαιδευτικών».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER