Οικονομία

Ασφαλιστικό: Πώς 250.000 ασφαλισμένοι γλιτώνουν την αύξηση στα όρια ηλικίας

Συντάξεις

Δείτε ποιοι μπορούν να γλιτώσουν την αύξηση των ορίων ηλικίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ μπορούν να αποφύγουν τις αυξήσεις ορίων και να βγουν σε σύνταξη πολύ νωρίτερα.

Στα 55 μπορούν να βγουν στη σύνταξη οι ασφαλισμένοι είτε πριν είτε μετά το 1993 που υπάγονται σε βαρέα και ανθυγιεινά και έχουν ασφάλιση ΙΚΑ.

Στα 53 έτη μπορούν να βγουν σε σύνταξη όλοι οι ασφαλισμένοι με βαρέα και ανθυγιεινά που εργάζονται στη ΔΕΗ.
Για τους ναυτικούς δεν αλλάζουν ούτε τα έτη ηλικίας ούτε και ο χρόνος στη θάλασσα, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 50 έτη εάν το 2012 μαζί με τον χρόνο συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας φτάνουν τον αριθμό 70, είτε στα 52 αν συμπληρώσουν τον αριθμό 72 το 2013.

Στα 53 βγαίνουν σε σύνταξη όσοι υπηρετούν σε στοές και λιγνιτωρυχεία.

Όσοι εργάζονται στους ΟΤΑ και έχουν ασφάλιση ΙΚΑ και είναι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 58, και οι άνδρες και οι γυναίκες. Αντίστοιχα στα 58 βγαίνουν οι άνδρες με ασφάλιση Δημοσίου και οι γυναίκες στα 53.
Γονείς παιδιών με αναπηρία από 67% και άνω εάν έχουν 25 έτη υπηρεσίας ο ένας από τους δύο βγαίνει σε σύνταξη στα 50 έτη.

Μητέρες με ασφάλιση ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ή ΔΕΚΟ και τράπεζες εφόσον έχουν ανάπηρο παιδί μπορούν να βγουν σε σύνταξη με 7.500 ημέρες ασφάλισης ή 25 έτη.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa