Πολιτική

Associated Press για Τσίπρα: Περνάει το πρώτο μεγάλο τεστ με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Αλέξης Τσίπρας

Το πρώτο τεστ μετά τη διάσπαση στο κόμμα του θα περάσει απόψε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει το Associated Press.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, «την προηγούμενη φορά η διάσταση απόψεων στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα τον οδήγησε σε εκλογές, με αποτέλεσμα αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν τη Λαϊκή ΕνότηταΤώρα, μένει να διαφανεί αν υπάρχουν άλλοι αντιρρησίες μέσα στο κυβερνών κόμμα».

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει πως «η ψήφιση του συγκεκριμένου πακέτου λιτότητας και μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει μια σειρά σκληρών μέτρων που θα πλήξουν όσους θέλουν να προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, εκείνους που κατέχουν περιουσία καθώς θα φορολογηθούν περισσότερο, ενώ προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των δαπανών. Κι όλα αυτά για να εκταμιευτεί η υποδόση των δύο δισεκατομμυρίων που προβλέπεται από τη συμφωνία του Ιουλίου».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «το τρίτο Μνημόνιο αποτέλεσε την αιτία να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας την υπόσχεση για τερματισμό της λιτότητας και να αποξενωθεί από ένα σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τον ανάγκασε να πάει στις κάλπες για να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή προς το πρόσωπό του».

«Τώρα, η Ελλάδα αγωνίζεται για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να επιβάλει ένα φράγμα με νέες περικοπές. Επιπλέον, αγωνίζεται να συμβαδίσει με τους στόχους της διάσωσης έτσι ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας αναμένεται να κρατήσουν τη χώρα σε ύφεση κατά τα επόμενα δύο χρόνια και την ανεργία πάνω από το 25%», γράφει το Associated Press και καταλήγει λέγοντας ότι: «Η κοινωνική και πολιτική αναταραχή που προκαλούν αυτά τα νέα μέτρα είναι δεδομένη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν προτίθενται να υποστηρίξουν τους νόμους που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση, ενώ τα εργατικά συνδικάτα έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa