Κοινωνία

Αστυνομικός ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από αλλοδαπό

χειροπέδες

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 28χρονου αστυφύλακα και ενός 41χρονου Σύρου, οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό.

Ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από τον 35χρονο, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το χρονικό

Ο αστυνομικός είχε μεταβεί την Παρασκευή 5 Απριλίου το απόγευμα, σε κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ο 35χρονος αλλοδαπός και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός του τομέα αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Το μεσημέρι της Τρίτης, μαζί με τον 41χρονο Σύρο μετέβησαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, του ζήτησαν αρχικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα κατέβαλε τα χρήματα μέχρι το βράδυ.

Συνελήφθησαν χθες το βραδύ, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ μέσα σε φάκελο.

ΠΗΓΗ:cretalive.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa