Κοινωνία

Άτυπο δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη για το νερό στις 18 Μαΐου

ΕΥΑΘ

Τη διεξαγωγή ενός άτυπου δημοψηφίσματος με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση του νερού οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ για τις 18 Μαΐου, πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνεργασία  με το συντονιστικό όργανο «Σώστε το νερό».

Στις κάλπες που θα στηθούν έξω από τα εκλογικά κέντρα, οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους για την την ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και για την ένταξη της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα σε κάθε έναν από τους 11 δήμους της Θεσσαλονίκης στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ θα δημιουργηθεί τριμελής επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του δημάρχου κάθε περιοχής, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της «κίνησης 136» η οποία εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

«Συμφωνήσαμε να μην αναδείξουμε τις διαφωνίες μας για επιμέρους ζητήματα διαχείρισης του νερού αλλά το κοινό μας αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό αλλά ούτε και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης» ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Παρά την έλλειψη θεσμοθέτησης του εγχειρήματος με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα γίνει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της διαδικασίας, την οποία θα επιτηρούν δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa