Πολιτική

Αχτίδα ελπίδας σε επιχειρηματικότητα και οικονομία από τον Ψινάκη

Ηλίας Ψινάκης

Σε μία εποχή που η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική κρίση ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, με άλμα στο μέλλον ανοίγει νέους οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς δρόμους με την κορυφαία αναπτυξιακή και οικονομική δύναμη του πλανήτη, την Κίνα.

Η ακτίνα ελπίδας για την ελληνική επιχειρηματικότητα που φέρνει ο Ψινάκης είναι απότοκο των επαφών και των συνομιλιών του με ανώτατους αξιωματούχους της κινεζικής ηγεσίας στο πρόσφατο ταξίδι στο Πεκίνο.

Έτσι με αρωγό στην προσπάθεια τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα, ο Ηλίας Ψινάκης με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Αμφικτιονίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων ανοίγει τις πύλες συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας με το πρώτο ιδρυτικό Forum που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Ζάππειο με θέμα «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και στόχο τη στενότερη οικονομική – επιχειρηματική και πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών.

Την 10 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο ξεκινά μαζί με τον Αυθεντικό Αθλητικό Μαραθώνιο δρόμο και η οικονομική και επιχειρηματική πορεία των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων στο δρόμο του μεταξιού.

Στην ιδρυτική εκδήλωση του Ζαππείου θα παραστούν αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης, εκατό δήμαρχοι και επιχειρηματίες από την Κίνα όπου με 160 Έλληνες δημάρχους που μετέχουν στην Αμφικτιονία των Αρχαίων ελληνικών πόλεων θα συζητήσουν σε διμερές  επίπεδο επιχειρηματικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ομιλητές στην εκδήλωση του Ζαππείου θα είναι Έλληνες και Κινέζοι αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι των σημαντικότερων οικονομικών και πολιτιστικών φορέων της χώρας μας.

Στο πρώτο Ιδρυτικό ελληνοκινεζικό φόρουμ θα παραβρίσκονται πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, το σύνολο των πρέσβεων των χωρών που είναι στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, δήμαρχοι, επιχειρηματίες.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa