Κοινωνία

Αύξηση των ωραρίων τους καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Σχολεία

Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών για πιέσεις την ώρα των κενών τους να καλύπτουν κενά από την απουσία προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού μπαίνοντας στην τάξη γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχουν άρθρα και νομοθεσίες που επιβάλουν στους διευθυντές να στέλνουν εκπαιδευτικούς τις ώρες των κενών τους για να «απασχολούν» τους μαθητές ενώ, ισχυρίζονται ότι αυτό το διάστημα δε θεωρείται διδακτική ώρα.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με το νόμο ισχύουν τα εξής:

  • Το διδακτικό ωράριο τω εκπαιδευτικών είναι 24-21 (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας) και το εργασιακό (30 ώρες εβδομαδιαίως και ως ημερήσιο 6ωρο)
  • Όλες οι ώρες που οι μαθητές παρευρίσκονται στο σχολείο είναι διδακτικές και άρα όταν ένας εκπαιδευτικός έχε την ευθύνη των μαθητών για τον οποιοδήποτε λόγο αυτό ανάγεται στο διδακτικό του ωράριο.
  • Δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της «απασχόλησης» των μαθητών ή της ενισχυτικής διδασκαλίας ολόκληρου τμήματος (η διδασκαλία είναι μέχρι 5 άτομα).

 

Αυτή  τη στιγμή τα κενά στα Γυμνάσια , τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ ανέρχονται σε 1.064 ενώ μαζί με πρωτοβάθμια και ειδική αγωγή ξεπερνούν τις 5.000.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER