Κόσμος

Αυτός είναι ο μακελάρης του Όρεγκον που σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20 (ΦΩΤΟ)

Ο Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης του μακελειού στο Umpqua Community College του Όρεγκον. Ο 26χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ και σκότωσε τελικά 13 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 20, πόζαρε στις φωτογραφίες του σε κοινωνικό δίκτυο με ένα όπλο στα χέρια.

Στο ίδιο προφίλ είχε αναρτήσει φωτογραφίες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες καθώς και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού, IRA. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος, ο οποίος δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» πριν σκοτώσει τα θύματά του τα ρωτούσε το θρήσκευμα στο οποίο πίστευαν καθώς φέρεται να ήταν αντίθετος με όλες τις οργανωμένες θρησκείες.

Ο «μακελάρης» του Όρεγκονείχε ανακοινώσει από την προηγούμενη μέρα το έγκλημα που είχε στο μυαλό του, και όπως φαίνεται το είχε οργανώσει καλά. Το ανώνυμο δημοσίευμα του έγραφε: «Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots».

Το μακελειό στο Όρεγκον προκάλεσε την αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε με θυμό αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και κατηγόρησε έμμεσα το πανίσχυρο λόμπι της Εθνικής Ένωσης Όπλωνς (NRA) ότι εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις. Σε δήλωση που έκανε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι δεν αρκεί πιά να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

oregon killer oregon-killer

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER