Οικονομία

Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, χρόνο και φίλους

Ελλάδα

Στο κλίμα και τις δηλώσεις που επικράτησαν την Τρίτη και την Τετάρτη σε Ecofin και Eurogroup επικεντρώνεται με δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg αναφορικά με την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα αν κάποιος ρωτήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του, είναι πιθανό να λάβει μια πολύ διαφορετική απάντηση από ότι θα άκουγε σε άλλη χώρα του ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg αν και «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πεπεισμένος ότι η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αποφύγει την πτώχευση», οι ομόλογοί του έκαναν λόγο για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.

«Πέραν των εντυπώσεων, η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και επικαλείται το παράδειγμα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία.

Παράλληλα, το πρακτορείο φιλοξενεί απόψεις επενδυτών σύμφωνα με τους οποίους εάν σύντομα Ελλάδα και ευρωζώνη δεν οδηγηθούν σε συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει κάτι που θα μοιάζει με «αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα ατυχήματα σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρά».

Τέλος, φιλοξενεί και απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους αν η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει συμμαχίες με τη νότια περιφέρεια και ειδικά με την Ιταλία και τη Γαλλία – χώρες που είναι επίσης αντίθετες στη λιτότητα, όμως το καθένα από αυτά τα κράτη έχει συμμαχήσει με τη Γερμανία για διαφορετικούς λόγους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa