Οικονομία

Bloomberg: Το ΔΝΤ θεωρεί πως η ΕΚΤ είναι επιεικής με τις ελληνικές τράπεζες

ελληνικές τράπεζες

Ως υπέρμετρα αισιόδοξη κρίνεται από το ΔΝΤ η ανάλυση της BlackRock για τις επιπλέον ανάγκες των τραπεζών, ενώ για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( ΕΚΤ) θεωρεί ότι δεν έχει πιέσει αρκετά την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προκειμένου να αναθεωρήσει το πόρισμα της BlackRock.

Σύμφωνα μ ε το Bloomberg, μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών επιζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι ιδιαίτερα επιεικής με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Το εν λόγω πόρισμα, που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη, τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 6,38 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,8 δισ. αφορούν τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης πως η προσομοίωση που εκτέλεσε η BlackRock ήταν δοκιμή που έγινε σε πραγματικά ακραίες καταστάσεις, ενώ ανώτατος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ, που έχει πλέον αναλάβει το ρόλο του επόπτη των ευρωπαϊκών τραπεζών, ετοιμάζεται να διενεργήσει τα δικά της stress tests στο σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα το φθινόπωρο.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa