Κοινωνία

ΔΕΗ: Έρχεται ρύθμιση χωρίς προκαταβολή – Ποιους αφορά

Λογαριασμοί ΔΕΗ

Νέα ρύθμιση χωρίς προκαταβολή για τις οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν λήξει, με διάρκεια 36 μηνών  και χωρίς πλαφόν στο ύψος του καταβαλλόμενου ποσού για όσους κάνουν αιτήσεις από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ.

Πληροφορίες που επικαλείται στο σημερινό του φύλλο το «Έθνος» η αφετηρία για το πρόγραμμα διακανονισμών θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου και μέχρι το τέλος ου Ιουνίου, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να υπαχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ποσών σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής αλλά και χωρίς ελάχιστο ύψος δόσης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, φέρεται να έχει καταλήξει στους βασικούς άξονες της νέας ρύθμισης, μετά από σχετικές κατευθύνσεις για ευνοϊκότερους τρόπους πληρωμής που έχει δώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ποιους θα αφορά

Η ρύθμιση θα αφορά τους καταναλωτές που έχουν υψηλό βαθμό συνέπειας και συγκεκριμένα εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία της προκαταβολής ποσού ίσου με το 10% της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Για όσους επιλέξουν να ενταχθούν σε ρύθμιση από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ισχύει ο ανώτατος αριθμός των 36 δόσεων αλλά με την υποχρέωση καταβολής ποσού ίσου με το 5% του συνολικού απλήρωτου λογαριασμού.

Όσον αφορά εκείνους που ανήκουν στον χαμηλότερο βαθμό συνέπειας, π.χ. εκείνοι που έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα, οι τελικές εισηγήσεις θέλουν να μη μειώνεται το ποσοστό της προκαταβολής, που σήμερα ανέρχεται στο 50%, ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει και ο ανώτατος αριθμός των μηνιαίων δόσεων. Σκοπός του ευνοϊκού προγράμματος τριών μηνών, είναι η προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού οφειλετών.

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος» το ύψος των οφειλών από τους απλήρωτους λογαριασμούς φτάνει τα 2,2 με 2,3 δισ. ευρώ, ενώ πρόσφατα ο πρόεδρος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε αγροτική ρύθμιση που περιλαμβάνει μηδενική προκαταβολή και μηνιαίες καταβολές που δεν θα ξεπερνούν τις 36.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa