Κοινωνία

Δεν πήγε να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου ο Γρέγος της Χρυσής Αυγής

Δίκη Παπαγεωργόπουλου

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε – μέσω του δικηγόρου του- ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος και δεν προσήλθε στο Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Παναγιώτης Κατσιρούμπας ακούγοντας τον δικηγόρο του Αντώνη Γρέγου φανερά ενοχλημένος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι αυτή συμπεριφορά προς το δικαστήριο; Θα έρθει μία μέρα και θα μας πει εδώ είμαι; Δεν γίνεται έτσι».

Σε ότι αφορά τώρα την ακροαματική διαδικασία της δίκης , η οποία συμπλήρωσε την 18η μέρα– απαντώντας στις ερωτήσεις του δικαστηρίου ο πρώην ταμίας του δήμου και ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της υπεξαίρεσης– Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις υποστήριξε ότι δεν έκανε μόνος του την υπεξαίρεση.
Χαρακτηριστικές ήταν οι απαντήσεις του στο δικαστήριο:
«Αυτή είναι η πραγματικότητα (…) Δεν ξέρουν όλοι αυτοί τι λεφτά τους έκλεψα; Αυτό λένε. Δεν βάλανε πέντε ανθρώπους να τους πουν πόσα τους πήρα εγώ ο απατεώνας; Αυτοί που λένε ότι είναι αθώοι;».

Ο πρώην ταμίας του δήμου επανέλαβε πως δεν έχει κάποια καταγραφή συνομιλίας ή φωτογραφία με τον πρώην γενικό γραμματέα, ούτε εκμυστηρεύτηκε σε κάποιο δικό του φιλικό πρόσωπο ότι έκλεβε καθ’ υπόδειξη και προτροπή του Μιχάλη Λεμούσια. «Ήταν μία πράξη που δεν μας τιμά. Δεν μας τιμούσε και τότε. Δεν θα το έλεγα πουθενά …Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα άλλο από συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, περίμενε «κάλυψη» από τον Λεμούσια. Όταν τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, εκείνος «με παρέπεμψε στον δήμαρχό μου», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Στη συνέχεια εξετάστηκε η πρώην υπαλλήλου του τμήματος Εξόδων του δήμου Θεσσαλονίκης Φωτ. Καμπάκη και αμέσως μετά η πρώην προϊσταμένη του τμήματος διπλογραφικού συστήματος του δήμου, Δομν. Πετρίδου, η οποία, κατέθεσε ότι το τμήμα αυτό δεν λειτούργησε ποτέ και ότι οι υπάλληλοί του έκαναν απλώς καταχωρήσεις.

Η κ. Πετρίδου κατέθεσε ότι εφαρμόστηκε μία παραλλαγή του διπλογραφικού συστήματος, χωρίς να είναι on-line τα στοιχεία, ενώ επεσήμανε τις αδυναμίες στην εφαρμογή του συστήματος, λόγω έλλειψης μηχανολογικού εξοπλισμού και του απαραίτητου λογισμικού.

Ακόμη, σημείωσε ότι η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος είχε ανατεθεί απευθείας τα δύο πρώτα χρόνια, 2002-03, στην εταιρεία «Ορθολογισμός ΑΕ», «με απόφαση του δημάρχου» (έναντι 100.000 ευρώ κατ’ έτος) και στη συνέχεια με διαγωνισμό στην ίδια εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Σαξώνης είχε ομολογήσει από την πρώτη στιγμή την υπεξαίρεση και πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όπως επίσης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa