Κόσμος

Δεν θα ήθελε κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 79% των Γάλλων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων «BVA» στην Γαλλία, το 79% των Γάλλων πολιτών δεν θέλουν ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει κάποια μέρα την εξουσία στην πατρίδα τους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα έδειξαν οτι η πλειοψηφία των Γάλλων που φτάνει το 61% τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ το 33% διάκειται θετικά.

Όταν στο ίδιο ερώτημα προστεθεί η φράση «εάν νικήσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «θα θέλατε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;», το ποσοστό των Γάλλων που δεν επιθυμεί την έξοδο της πατρίδας μας από την ζώνη του ευρώ  ολισθαίνει στο 51%.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την ΕΕ προκειμένου  η Ελλάδα να λάβει οικονομική βοήθεια, το 36% των Γάλλων τις έκρινε ως «ιδιαίτερα αυστηρές», το 40% ως «σωστές», το 20% «λίγο αυστηρές», ενώ το 4% προτίμησε να μην λάβει θέση.

Ακόμα, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει επίσης πως, η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθενται στην ιδέα ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κάποια μέρα τα ηνία της χώρας τους. 

Ειδικότερα, λιγότεροι από ένας στους πέντε Γάλλους υποστηρίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το 79% τάσσονται κατά κι ένα 2% δεν θέλει να λάβει θέση. Στο στρατόπεδο των Γάλλων Σοσιαλιστών, το 85% δεν επιθυμεί την άνοδο στην εξουσία ενός κόμματος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 93% των κομμάτων της Αριστεράς θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa