Κοινωνία

Δεν θέλω ούτε σεντ, δηλώνει οργισμένη η μητέρα της 17χρονης Μυρτούς

16χρονη Μυρτώ

Τον δικό της αγώνα δίνει η οικογένεια της μικρής Μυρτούς που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστόνης έπειτα από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό λαθρομετανάστη Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και τη μεγάλη της αδελφή.

Η μητέρα της 17χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον έρανο που έγινε στο όνομα του παιδιού της καταγγέλλοντας ότι έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ ανέφερε ότι έχει προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που οργάνωσε τη διαδικασία.

«Ζητήσαμε την παρέμβαση της εισαγγελίας για να ανοιχτούν οι λογαριασμοί και να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα», είπε η κυρία Κοτρώτσου αναφορικά με το ποσό άνω των 110.000 δολαρίων που συγκεντρώθηκε για τη θεραπεία της κόρης της.

«Από την αρχή υπήρχαν κενά. Εγώ νιώθω μέσα μου ότι δεν είναι διαφανείς οι διαδικασίες. Έχω πολλές αμφιβολίες», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «όσες φορές ζητήσαμε ονόματα και ποσά από τα τσεκ, εκεί ήταν η μεγαλύτερη αντίδρασή τους και αυτό μου λέει πολλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια τσεκ τα οποία δεν έχουν μπει στο λογαριασμό».

Η ίδια, ακόμη, είπε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να μην υπάρχει καμία σκιά και κανείς να μην εκμεταλλευτεί το όνομα και το δράμα του παιδιού της.

«Δεν θέλω χρήματα. Είμαι απόλυτη σε αυτό. Τα χρήματα θέλω να επιστρέψουν μέχρι το τελευταίο σεντ σε αυτούς που τα δώσανε», ξεκαθάρισε η μητέρα της Μυρτούς που εδώ και 18 μήνες βλέπει το παιδί της να παλεύει.,

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων της Νέας Αγγλίας μέσω του νομικού εκπροσώπου της υποστηρίζει πως παραμένει στο πλευρό της οικογένειας και της Μυρτούς και πως τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι έτοιμα να δοθούν μόλις ληφθούν τα πρώτα παραστατικά από τα ιατρικά έξοδα.

Η μητέρα της Μυρτούς, ωστόσο, άφησε ερωτήματα και για τον έρανο που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου μία 16χρονη κοπέλα, λέγοντας πως το έκανε μόνο και μόνο για να το προσθέσει στο βιογραφικό της και να γίνει δεκτή σε καλό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ κατήγγειλε πως στο όνομα της κόρης της κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα και άρχισαν να την δυσφημούν με απίστευτα πράγματα, όπως ότι προσπάθησε να δολοφονήσει το παιδί της.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa