Πολιτική

Δέσμευση Σαμαρά για τη μείωση τριών φόρων

Αντώνης-Σαμαράς

Ρητή δέσμευση για άμεσες μειώσεις σε τρεις κρίσιμους τομείς της φορολογικής πολιτικής, τα ακίνητα, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Έθνος».

Συγκεκριμένα, αφού επισημαίνει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η εποχή του Μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα η παρουσία της τρόικας», τονίζει ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά στο 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο στα ακίνητα και πως θα ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα φτάσει στο 15%.

Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «απομονωμένος πολιτικά» και πως το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, ενώ για την προεδρική εκλογή δηλώνει ότι η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον κ. Στ. Δήμα.

Ερωτώμενος για τις συνεργασίες που θα κάνει σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, τονίζει πως ευπρόσδεκτα είναι όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ΝΔ να κόψει πρώτη το νήμα, δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό, άλλωστε, είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε», επισημαίνει.

Για την εποχή του Μνημονίου, σημειώνει πως «λήγει άμεσα, στα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον σχηματίσουμε κυβέρνηση εμείς», ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να βρει συμμάχους. Εμείς θα σχηματίσουμε κυβέρνηση σε δυο-τρεις μέρες».

Τέλος, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει πως «μετά τις εκλογές θα προτείνουμε ξανά για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα. Δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά πράγματα…»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa