Κοινωνία

Die Welt: Ντροπή για την Ευρώπη ο προσφυγικός καταυλισμός της Σάμου

Έντονη κριτική στην Ελλάδα ασκεί η Ευρωπαική Επιτροπή, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς, υποστηρίζει η Die Welt, επικαλούμενη έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η κατάσταση που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Σάμου είναι «ντροπή για την Ευρώπη».

Όπως αναφέρεται, είναι «δύσκολο να εξηγηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη γιατί η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» και επιπλέον «δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου».

Το 2018 μόνο 322 άτομα, δηλαδή μόλις το 1% όσων έφθασαν στην Ελλάδα, επέστρεψαν και πάλι στην Τουρκία με βάση την ισχύουσα συμφωνία. Μάλιστα, εκτιμάται ότι «ούτε το 2019 δεν θα καταστεί εφικτό να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εκείνων που επιστρέφουν».

Τέλος, η Die Welt υποστηρίζει ότι μια αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα θα βελτίωνε την κατάσταση και θα μπορούσε να οδηγήσει «σε μία πιο ενεργό πολιτική επανεισδοχής».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa