Κόσμος

Die Welt: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να μην γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος της Κομισιόν

Μετά τις συνομιλίες που έγιναν στο περιθώριο της Συνόδου των G20, στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η Άνγκελα Μέρκελ συναίνεσε εν τέλει να αποσυρθεί ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ από υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Βέμπερ. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στις 20 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, οι διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο αναφορικά με την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού υποψηφίου για τη διαδοχή του Γιούνκερ στο «τιμόνι» της Κομισιόν.

Τώρα, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που βρίσκονται στη σύνοδο των G20 συμφώνησαν να αποσύρουν την υποψηφιότητα του Βέμπερ, έπειτα από διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κομμάτων, σύμφωνα με τη Die Welt, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς, και άλλοι εξωτερικοί υποψήφιοι του ΕΛΚ, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa