Κοινωνία

Διεθνή Οργανισμό κάνει ο Ψηνάκης το 2017 την Αμφικτονία

Με την ένταξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων της Παλαιστίνης το 2017 στην «Αμφικτονία των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλίας Ψηνάκης, ο οργανισμός παίρνει πλέον διεθνή μορφή.

Για τον λόγο αυτό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Emil Toubassi επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη και του πρότεινε την ένταξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων της Παλαιστίνης στην Αμφικτονία.

1231

 

Αυτό είναι μόνο η αρχή αφού το 2017 ακολουθούν όλες οι αρχαίες ελληνικές πόλεις που βρίσκονται σε: Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Συρία, Τουρκία, Κύπρο Λίβανο κτλ. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας αφού προωθεί την Ελλάδα στη παγκόσμια κοινότητα και συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων με τις υπόλοιπες χώρες, στην οικονομία τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και τις τέχνες.

Στο μεταξύ ιστορική στιγμή για την Αμφικτονία, αλλά και ολόκληρη την χώρα είναι το πρώτο ιδρυτικό forum που πραγματοποιείται στο Ζάπειο Μέγαρο στις 11 Νοεμβρίου με την συμμετοχή της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπό την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα.

Το γεγονός ανακοίνωσε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, ο πρέσβης της χώρας κ. Xiaoli Zou το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και της  κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που θα πραγματοποιηθεί 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρόντος του προέδρου της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων, Ηλία Ψηνάκη αλλά και Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων ο πρέσβης της Κίνας κ. Xiaoli Zou ανακοινώνοντας το συνέδριο τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών σε πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

IMG_1505

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλης η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική αφού από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου του, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρόεδρος της Cosco Κάπταιν Fou, Έλληνες  και Κινέζοι αξιωματούχοι.

IMG_1491

Ο Ηλίας Ψηνάκης δέχθηκε συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την υλοποίηση όλης αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε φέτος στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά στην Κίνα.

Ο Ηλίας Ψηνάκης σε ανάρτηση του στο Instagram γράφει:

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, η Α.Ε. Πρέσβης της Κίνας και καλός μου φίλος Κος Xiaoli Zou ανακοίνωσε το ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, στο Ζάππειο 10 Νοεμβρίου, όπου θα φιλοξενήσουμε 100 Κινέζους Δημάρχους, Αξιωματούχους και επιχειρηματίες με τους αντίστοιχους Έλληνες. Τελικά δύο άνθρωποι που αγαπάνε τις Πατρίδες τους μπορούν να κάνουν θαύματα! Επειδή μόνο ένα “θαύμα” πια μπορεί να μας σώσει, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Κουρουμπλή, που χωρίς τη βοήθεια του δεν θα ήταν εφικτό! ????#marathonfoundation

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) στις

Στο συνέδριο του Ζαππείου στις 10 Νοεμβρίου είναι προσκεκλημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρέσβεις όλων των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

IMG_1588

Από την πλευρά της Κίνας σημαντικοί αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και περίπου 100 δήμαρχοι και επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν διμερείς συζητήσεις με τους 160 δημάρχους που μετέχουν στην Αμφικτιονία των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και Έλληνες επιχειρηματίες.

IMG_1554

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa