Κόσμος

Δήμαρχος καταδικάστηκε λόγω…της μύτης της!

Δήμαρχος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση, επειδή το προφίλ της έμοιαζε με διαδηλώτρια που συμμετείχε σε 3 διαδηλώσεις το 2010 και το 2011 σε ένδειξη συμπαράστασης στους Κούρδους.

Πρόκειται για την Ρεζάν Ζοουρλού, που εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης Λίτζε, και οι δικαστές εκτίμησαν ότι το προφίλ της μύτης της και του στόματός της ήταν ίδια με αυτά μιας διαδηλώτριας που είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ εκτίμησε ότι τα φρύδια, το κενό ανάμεσα στο άνω χείλος και η μύτη ή ακόμα και τα ζυγωματικά ενός προσώπου που συμμετείχε σε διαδήλωση και φορούσε τζιν παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα και καταγράφηκε, ενώ πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, έμοιαζαν με εκείνα της Ζοουρλού.

Η Ζοουρλού, πανεπιστημιακός, διέψευσε ότι είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται στο βίντεο και ότι είχε συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που αναφέρονται.  «Αυτή η καταδίκη είναι γελοία. Διαφορετικά πρόσωπα μπορούν να μοιάζουν. Δεν αποδέχομαι καμία από αυτές τις κατηγορίες» δήλωσε η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρεζάν Ζοουρλού είχε αποφυλακιστεί καθώς αναμένει την απόφαση του εφετείου.

«Δεν ήμουν παρά 21 ετών εκείνη την εποχή και δε θυμάμαι που βρισκόμουν τη στιγμή της διαδήλωσης αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν είχα συμμετάσχει» διευκρίνισε η ίδια.

Ο Ρεζάν Ζοουρλού έχει ήδη εκτίσει μια ποινή κάθειρξης 13 μηνών έχοντας καταδικασθεί για κατηγορίες τρομοκρατίας, καθώς συμμετείχε σε μια άλλη διαδήλωση.

Σε αυτήν την υπόθεση, είχε καταδικασθεί καθώς κρίθηκε πως είχε διαπράξει εγκλήματα «για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa