Περιφέρειες - Δήμοι

Δημήτρης Καφαντάρης: Παρών στην ευρωπαϊκή συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές!

Στην ετήσια τακτική συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές (UCLG), που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου στο Porto Alegre της Βραζιλίας, εκ μέρους της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη, συμμετείχε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Το κεντρικά θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν αρχικά η  προετοιμασία ενόψει της Δεύτερης Παγκόσμιας Συνέλευσης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών προς το Habitat III για τη Στέγαση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί στο Quito του Ισημερινού τον Οκτώβριο του 2016. Η κατάρτιση της Παγκόσμιας Ατζέντας των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για τον 21ο αιώνα, η διασφάλιση και αποκέντρωση πόρων προς τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για πολιτικές ανάπτυξης.
Ενώ τέλος συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό (Κορέα 12-17 Απριλίου), ενώ επιβεβαιώθηκε ακόμα και η αναγνώριση της πρόσβασης στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση αυτού του δημόσιου αγαθού, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του UCLG.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της ΕΕ του UCLG, ο Δ. Καφαντάρης, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει  μια σειρά επαφών με δημάρχους πόλεων, όπως του Λίβερπουλ, Τορίνο, αλλά και του Bangante του Kαμερούν καθώς και με τον πρόεδρο του Οργανισμού (UCLG) και δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Kadir Tobas, καθώς και τη δήμαρχο του Diyarbakir, Gultan Kisanak.Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε επίσης εγκάρδια συνάντηση με τον δήμαρχο του Porto Alegre, Jose Fortunati, στον οποίο μετέφερε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Επίσης, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Δήμων Τουρκίας και του προέδρου της κ. Tobas αλλά και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της Ένωσης Hayrettin Gunngor, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στην οποία ο κ. Καφαντάρης μετέφερε μεταξύ άλλων το έντονο ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ, να αναπτυχθεί συνεργασία σε διαφορά επίπεδα μεταξύ των Τοπικών Αρχών των δυο χωρών και το ίδιο εκφράστηκε και από τη δική τους πλευρά.

IMG_7389 IMG_7397 IMG_7400 IMG_7477

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa