Περιφέρειες - Δήμοι

Δήμος Αθηναίων: «Εκκαθάριση» στο Ληξιαρχείο από τον Καμίνη

Γιώργος Καμίνης

Στοιχεία των ελέγχων σχετικά με τις ετεροχρονισμένες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης , στο δήμο Αθηναίων παρουσίασε ο Γ. Καμίνης, ο οποίος μάλιστα απομάκρυνε ήδη, από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο

Ειδικότερα, ο έλεγχος του δήμου αφορά τα χρόνια από το 2008 έως σήμερα και καταλαμβάνει τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, που καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του δήμου.

Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώνεται ότι:

1) Από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400.

2) Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα.

3) Περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».

4) Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

Όπως έκανε γνωστό ο Γ. Καμίνης προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, ζήτησε να διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως σημείωσε, είναι απαραίτητη η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων) .

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa