Περιφέρειες - Δήμοι

Δήμος Αθηναίων: Ο Ρ/Σ 9,84 δεν θέλει να «πεθάνει»!

Ραδιοσταθμός

Τον ξαφνικό θάνατο α λα ΕΡΤ φοβούνται στο Δήμο της Αθήνας για το δημοτικό τους ραδιόφωνα.

Την αντίθεσή τους σε κάθε απόπειρα κλεισίματος του «Αθήνα 9,84» εξέφρασαν ομόφωνα – πλην μίας αποχής – οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων, απαντώντας έτσι ευθέως στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα σενάρια για απολύσεις προσωπικού και λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης συντάχθηκε με το ψήφισμα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» που εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί στο «λουκέτο» ο σταθμός.

Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι υιοθέτησαν το εξής ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια που υποσκάπτει το παρόν και το μέλλον του ιστορικού “Αθήνα 9,84′. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει και την τακτική των διαρροών μέσω των οποίων επιχειρείται να τεθεί ο “Αθήνα 9,84′ σε σχέδιο “αιφνίδιου θανάτου’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι απείχε ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης» ο οποίος συνεργάζεται με την πλειοψηφία Τάσος Αβραντίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει εξελίξεις «α λα ΕΡΤ» και, εστιάζοντας στην πορεία «εξυγίανσης» του δημοτικού ραδιοφώνου που έχει ξεκινήσει ο δήμος, επέμεινε ότι ο 9,84 θα μείνει ζωντανός.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος («Λαϊκή Συσπείρωση), υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απεργάζεται το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφώνων ενώ υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός για απόλυση 4.000 εργαζομένων από τους ΟΤΑ.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων απειλούνται με κλείσιμο, καθώς εμπίπτουν στην πρόβλεψη του «Καλλικράτη» που ορίζει ότι δημοτικές επιχειρήσεις λύονται υποχρεωτικώς αν για τρεις συνεχείς χρήσεις είναι ζημιογόνες.

Γ. Σπ. Π

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa