Κοινωνία

Στον ανακριτή την Τετάρτη ο ναυαγοσώστης που φωτογράφιζε παιδιά

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο ναυαγοσώστης που είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι του 49χρονου βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι, καθώς και ψηφιακοί δίσκοι που περιέχουν σκληρές εικόνες.

Το υλικό θα εξεταστεί από τους άντρες της ασφάλειας στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το έχει «κατεβάσει» από το διαδίκτυο ή αν το έχει βιντεοσκοπήσει ωστόσο οι ενδείξεις δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του υλικού έχει κινηματογραφηθεί από τον ίδιο.

Ο παιδόφιλος συνελήφθη στην πλαζ της Βουλιαγμένης γιατί φωτογράφιζε αλλά και βιντεοσκοπούσε γυμνά παιδάκια ενώ είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό. Την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, πρόκειται για τον Ιωάννη Δούρο του Νικολάου και της Βασιλικής που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα στοιχεία και η φωτογραφία του 49χρονου δόθηκαν με σκοπό να διαπιστωθεί από τυχόν καταγγελίες πολιτών, αν ενέχεται και σε άλλες πράξεις, εκτός από την φωτογράφιση των παιδιών στην πλαζ. Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια Αττικής όπως και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όλο το υλικό το κατείχε για δική του χρήση και δεν είχε παρενοχλήσει ποτέ κάποιον ανήλικο.

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι πως εργαζόταν για αρκετές σεζόν ως ναυαγοσώστης στην πλαζ της Βουλιαγμένης μέχρι και το 2012, ενώ το 2013 εργάστηκε και ως βοηθητικό προσωπικό.

Ωστόσο η δράση του 49χρονου αποκαλύφθηκε το πρωί της 22-5-2015, μετά από ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων από το προσωπικό ασφαλείας της πλαζ Βουλιαγμένης, καθώς είχε βρεθεί, σε χώρο της πλαζ σακίδιο, εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα αρχεία της κάμερας διαπιστώθηκε η ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του σακιδίου ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των δραστηριοτήτων του συλληφθέντα, από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας με την διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa