Κόσμος

Δίχως τέλος οι έρευνες για το Boeing: Θα ψάχνουμε συνεχώς για επιζώντες

boeing

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό «πιθανών επιζώντων» από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ370, τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό.

«Όσο ελάχιστες και αν είναι οι ελπίδες (…) θα συνεχίσουμε να ερευνούμε για τυχόν επιζώντες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χισαμουντίν Χουσέιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Μαλαίσιων επιβατών και των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους.

Η πτήση ΜΗ370, με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ. Στις 25 Μαρτίου η Μαλαισία ανακοίνωσε επισήμως ότι το αεροπλάνο κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, μολονότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία υλική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο.

Ο υπουργός ωστόσο συνέχισε και σήμερα να αναφέρεται να στην πιθανότητα εντοπισμού επιζώντων. «Δεν θέλω να δώσω (στους συγγενείς) μάταιες ελπίδες. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε και να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας αφού, όσο υπάρχει και η παραμικρή ελπίδα να βρούμε επιζώντες, θα προσευχόμαστε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε.

Έντεκα αεροσκάφη από έξι χώρες (Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ) ξεκίνησαν την Παρασκευή να ερευνούν μια ζώνη που απέχει 1.100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής όπου έψαχναν επί μία εβδομάδα, στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών, για να βρουν κάποιο ίχνος του Boeing. Έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα διάφορα αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιο από αυτά προέρχεται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa