Κόσμος

Δίχως τέλος οι προκλήσεις Ερντογάν: «Με δική μας πλατφόρμα οι γεωτρήσεις στην Κύπρο»

Ερντογάν

Αποφασισμένος να συνεχίσει η Τουρκία τις έρευνές της για φυσικό αέριο στην Κύπρο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας. Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε μάλιστα ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα αυτόνομες γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου κατασκευάζοντας δικής της πλατφόρμα στα τουρκικά ναυπηγεία.

«Όσο ο ελληνοκυπριακός τομέας δεν λαμβάνει υπόψη τις δικές μας προειδοποιήσεις κι εμείς θα συνεχίσουμε εκεί τις δικές μας εργασίες. Δόξα τω Θεώ κάνουμε τις έρευνές μας με το δικό μας πλοίο. Πολύ σύντομα θα κάνουμε και τη δική μας γεώτρηση. Εμείς από την αρχή λέγαμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Των δηλώσεων του Ερντογάν είχε προηγηθεί η σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, ότι η κυπριακή κυβέρνηση ετοίμασε τη γραπτή θέση της, βάσει όσων συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Αρχηγών, που εστάλη στον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και τη μετέφερε στην ‘Αγκυρα.

Ο κ. Κασουλίδης είπε επίσης ότι η Τουρκία δέχεται να συζητήσει επί της θέσης της Λευκωσίας και αναμένεται να δώσει τις δικές της απόψεις στην ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa