Κοινωνία

Δραστική μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ

ικαΣε δραστική μείωση των υποκαταστημάτων του μέσω της συνένωσης λειτουργικών μονάδων προχωρά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η εξέλιξη αυτή κατέστη αναγκαία εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια και της αύξησης του όγκου εργασιών λόγω πολλαπλασιασμού των αιτήσεων συνταξιοδότησης, της ένταξη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης των μισθωτών.

Με τη λειτουργική ενοποίηση των υπηρεσιών, η Διοίκηση του Ιδρύματος επιδιώκει τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την κατανομή του υπηρετούντος ανθρώπινου δυναμικού σε λιγότερες μονάδες, καθώς και τη διασφάλιση της νομιμότητας κατά τη διεκπεραίωση αποφάσεων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, η οποία διακυβεύεται στις περιπτώσεις ελλιπούς στελέχωσης.

Η αναστολή λειτουργίας αφορά μόνο υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ που λειτουργούν στην περιοχή, στο ίδιο ή διαφορετικό κτίριο δεν επηρεάζονται.

Οι πολίτες για όλες τις συναλλαγές τους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απευθύνονται στο υποκατάστημα υποδοχής, το οποίο ως όμορο, δεν βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από το αρχικό και συνδέεται συγκοινωνιακά με αυτό.

Στις περιπτώσεις που το πλησιέστερο υποκατάστημα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση ή σε άλλη πόλη χωρίς καλή συγκοινωνιακή σύνδεση συστήνεται Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην περιοχή όπου λειτουργούσε το υποκατάστημα που αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και λήψη παροχών ασθενείας, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να επισκέπτονται οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και όχι απαραίτητα αυτό του τόπου κατοικίας τους.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη χρήση τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών έχει ήδη εφαρμόσει διαδικασίες ή δρομολογεί δράσεις που περιορίζουν την ανάγκη εργοδοτών και ασφαλισμένων να επισκεφθούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa