Κοινωνία

DW: Μια μικρή Αφρική το κέντρο υποδοχής Σάμου

Σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle αναφέρει ότι περίπου 4.500 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σάμο. Η Σουζάν Καμολόνι από το Καμερούν έφθασε στη Σάμο μέσω θαλάσσης από την Τουρκία τον προηγούμενο Οκτώβριο, δηλώνει στους δημοσιογράφους της DW:«Είμαι πολύ άρρωστη και ικετεύω για βοήθεια»

Στο ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης χιλιάδες Σύροι είχαν καταφύγει στη Σάμο και σε γειτονικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι περισσότεροι πρόσφυγες κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κονγκό και το Καμερούν. Άνω του 20% των παιδιών που φθάνουν στη Σάμο είναι ασυνόδευτα ή έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους –κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Αίγυπτο.

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει με τις αιτήσεις ασύλου γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι διαδικασίες μπορούν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επιβεβαίωσε και στέλεχος της τοπικής υπηρεσίας ασύλου, δηλώνοντας εάν κάποιος κάνει αίτηση τώρα, πιθανόν δεν θα ειδοποιηθεί για συνέντευξη πριν τον Σεπτέμβριο του 2019.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa