Κόσμος

DW: Το αδιαχώρητο στους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους στις διόδους προς Βρετανία

Το αδιαχώρητο από τις ουρές των φορτηγών έχει δημιουργηθεί από την περασμένη Δευτέρα στους δύο αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στα λιμάνια του Καλαί, της Δουνκέρκης και στην είσοδο του Ευρωτούνελ.

Οι Γάλλοι τελωνειακοί θέλοντας να αποδείξουν πόσο προετοιμασμένοι είναι, για την περίπτωση ενός «άτακτου» Brexit αποφάσισαν να κάνουν πολύ πιο δυνατούς ελέγχους απ’ ό,τι συνήθως, με βάση τα νέα πρότυπα που θα τεθούν σε ισχύ.

Οι συνέπειες της «με ιδιαίτερο ζήλο» εφαρμογής των ελέγχων… είναι οι πολύωρες καθυστερήσεις και η αγανάκτηση των οδηγών φορτηγών. Mάλιστα η δράση αυτή των τελωνειακών έχει ονομαστεί «απεργία ζήλου» και έχει δηλωθεί ως απεριόριστου διάρκειας.

Μποτιλιαρίσματα, προβλήματα στάθμευσης, καθυστερήσεις

Για παράδειγμα χθες βράδυ κατάφεραν να περάσουν 4.800 φορτηγά, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν για 6.610 μέσα στην ημέρα. Έτσι δημιουργείται το πρόβλημα της στάθμευσης σε έξτρα χώρους πάρκινγκ, όπου οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι τελωνειακοί ζητούν περισσότερα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, επωφελούνται όμως για να προσθέσουν και τα πάγια αιτήματά τους για αύξηση μισθών, νυχτερινά επιδόματα και καλύτερη περίθαλψη.

Την ερχόμενη Τρίτη οι συνδικαλιστές τους θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Δημοσίων Δαπανών Ζεράρ Νταρμανέν.

Καθυστερήσεις έως και δίωρες παρατηρούνται από χθες και στην αφετηρία των τρένων Eurostar στο Παρίσι, λόγω της «απεργίας ζήλου» και των εργαζομένων στον σταθμό,οι οποίο όπως δηλώνουν συντάσσονται με τους τελωνειακούς.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa