Παρασκηνιακά

Δύο προκαταρκτικές έρευνες για τον ξυλοδαρμό του Άκη Τσοχατζόπουλου

Υπό διπλή έρευνα βρίσκεται ήδη το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άγριο ξυλοδαρμό του στις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη..

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν.

Τότε, ο Βασίλης Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα».

Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε τραυματισμός κρατούμενου, ειδικά του πρώην υπουργού.

Έπειτα από το περιστατικό αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αναφορά διαμαρτυρίας στον εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.

Όπως υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης διενεργούνται ήδη δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa